Links

aaRD Levensmiddelen
De nieuwe biologische levensmiddelenwinkel in Haarlem heet aaRD en probeert biologisch eten betaalbaar te maken. Vele producten zijn bij aaRD bovendien zonder verpakking te krijgen. Het is dan wel handig om enkele bakjes mee te nemen.

Estafette, de biologische eetwinkel
Estafette is een keten van inmiddels 16 biologische winkels. Alle producten zijn afkomstig uit de biologische en biologisch-dynamische landbouw.

The Green Bee
Op zoek naar verse producten direct van de bron en bij u in de buurt? Via deze website komt u in contact met boeren en telers die hun producten zonder tussenkomst van de supermarkt verkopen. Ook kunnen boeren en telers aangeven welke producten zij verkopen.

Green Evelien
Evelien verhuisde naar Belgiƫ en maakt daar haar imago als zuinige Hollander waar. Vooral op het gebied van energie probeert zij zoveel mogelijk te besparen. En dat stopt niet bij alle gloeilampen vervangen voor spaarlampen.

De Groene Garde
De essentie van lekker eten reikt verder dan de smaakpupillen op je tong. Lekker eten gaat terug tot aan de oorsprong. Achter het eten op je bord schuilt een verhaal. De Groene Garde neemt je mee op een “eetdekkingstocht” die teruggaat naar de wortels van ons eten.

Maria Duurzaam
Na het zien van een filmpje over Zero Waste besloot Maria ook zonder afval te leven. Op haar blog schrijft ze over haar ervaringen. Niet alleen de geslaagde momenten maar ook de momenten waarop er toch (met tegenzin) afval gemaakt wordt.

Natuurlijk Zuinig
Het gezin van Julia probeert bewust groen en zo veel mogelijk zonder afval te leven. Ze consuminderen met het oog op het milieu en doen de boodschappen zoveel mogelijk biologisch en zonder afval. Bovendien bakken ze zelf pizza’s, koekjes en chips en maken ze shampoo en wasmiddel.

Ruud Maaz
De lekkerste lokale boodschappen met respect voor mens, dier en natuur. Ruud Maaz is een online supermarkt die de bestellingen volledig zonder verpakking bij u thuisbezorgd. De producten komen daarbij ook nog eens uit de regio!

Samen in de keuken
Kookwinkel Samen in de keuken aan de Hekelstraat in Alkmaar verkoopt behalve kookgerei en kookboeken ook olijfolie en azijn. Bovendien hebben ze een aantal heerlijke kruiden die zonder verpakking te koop zijn. Mocht je niet zo goed kunnen koken dan leren ze je dat maar wat graag tijdens kookworkshops.

The Story of Stuff
Waar komen spullen vandaan? Hoe worden ze gemaakt? Waar gaan ze heen als je ze weggooit? The Story of Stuff gaat over productie en consumptie en de bijbehorende problemen.

Taste the waste
Taste the waste is een website over voedselverspilling. Er is niet alleen informatie te vinden over de verschillende vormen van voedselverspilling maar ook hoe verspilling kan worden gereduceerd zonder verlies van de huidige standaard van leven.

Verdraaid Goed!
Tof-hee. Home-tweet-home. Tjoekie. Deze namen behoren allen bij producten die door VerdraaidGoed! gemaakt worden van afval. Zo is het spelbord van de Tof-hee gemaakt van resttextiel uit de gordijnenproductie en zijn oude computerkasten een belangrijk onderdeel van de Home-tweet-home.

Zonne-energie
Het is erg belangrijk om ook te kijken naar nieuwe manieren van duurzaam verwarmen, dat is het stoppen met het gebruik van aardgas voor het verwarmen van woningen en kantoren. Zonne-energie door het gebruik van bijv. zonneboilers, naast windenergie, zijn goede alternatieven op aardgas.

Verlos de zee
De zee zit vol met afval dat veelal achteloos op het strand wordt achtergelaten. Door het opruimen van de kust en het aanleggen van afvalbergen trekt Doe mee, verlos de zee de aandacht van gemeentes en haalt ze over om mee te werken aan de oplossing.