Tip 1

Tip 1: gebruik enveloppen voor notities en boodschappenlijstjes.
De hoeveelheid post die dagelijks nog door Nederland vervoerd wordt is, ondanks het digitale tijdperk, behoorlijk omvangrijk. Postbodes willen hun baan behouden maar het kan een stuk minder. Veel bedrijven, bijv. de Belastingdienst, Rabobank en de Gemeente Alkmaar, sturen veel documenten nog per post.

Het kan zijn dat zij zekerheid willen dat de post ook daadwerkelijk aan komt of wellicht is het een gevolg van de bureaucratische werkwijze. Zeker is dat er vrijwel dagelijks post op de deurmat valt. Enveloppen met zo’n mooi doorzichtig venster met daarachter het adres van het huis waarin je woont. Soms zit er een brief in die daadwerkelijk belangrijk is; soms een brief die laat weten dat je over enkele dagen een andere belangrijke brief zult ontvangen.

Nu houden we allemaal wel toevallig erg van lijstjes. To-do lijstjes waarop we dingen kunnen doorstrepen als we het gedaan hebben en boodschappenlijstjes om er zeker van te zijn dat we alles gekocht hebben. Voorheen hadden daarvoor een stapeltje vierkante notitieblaadjes of post-its maar tegenwoordig gebruiken we alle witte onderdelen van de ontvangen enveloppen. Dat scheelt toch weer hoop papier en geld, en natuurlijk een hoop afval. Of gebruik een digitale app voor je smartphone.