Over

Aan alles komt een einde…
Het leven zonder afval begon in augustus 2010. De planning was om dat tot het einde van 2010 vol te houden. Inmiddels is het april 2012 en haalt de zuinige mens nog steeds eten zonder verpakking.

Afgelopen maand is er veel nagedacht over de richting die op gegaan moet worden met het project. De duurzame mens is nog steeds van mening dat we te veel afval maken en daar te weinig over nadenken. Maar eigenlijk is hij er ook wel een beetje klaar mee. Soms denkt deze: “vandaag koop ik gewoon waar ik zin in heb”. En dan staat hij toch weer buiten de supermarkt met producten waar geen verpakking om heen zit. Voorlopig kun je hem dus nog gewoon op de markt tegenkomen met die fijne picknickmand vol groente en fruit!

Over zonderafval.nl

De website zonderafval.nl is het logische gevolg van het blog dat de duurzame persoon begonnen is in augustus 2010. Het schaamteloze gebruik/misbruik van talloze plastic verpakkingen en tasjes in supermarkten heeft hem doen besluiten zonder afval te proberen leven. Steeds vaker wordt groente zorgvuldig in plastic verpakt terwijl bij thuiskomst de verpakking direct in de prullenbak verdwijnt. Met slechts een klein beetje extra aandacht en moeite is het heel goed mogelijk om op eenvoudige wijze zeker de helft van dit soort afval te voorkomen.

Het blog heeft erg leuke en vooral positieve reacties opgeleverd. Mensen denken serieus mee en steunen het initiatief. Enkele maanden terug keek hij naar de film The age of stupid. Deze film bespreekt de gevolgen van het klimaatprobleem als we onze levensstijl op deze manier doorzetten. Het beeld dat geschetst wordt is desastreus. Na het zien van de film besloot hij een stap verder te gaan door naast het blog ook een website te realiseren. Door middel van de informatie op deze website hoopt hij meer mensen te bereiken en ze uit te dagen tot andere keuzes bij het doen van de dagelijkse boodschappen.